PRIVATPERSON

Hem / Om oss / Det här är vår story

Det här är vår story

En kort översikt över vår desto längre historia!

1970

Börje Rundqvist blev den tredje delägaren i Persiennfabriken i Växjö AB.

1989

Växjö Markisfabrik som då låg i Braås, ca 3 mil norr om Växjöm köptes! Från 1993-1998 drev Börje företaget själv, men tillsammans med sin fru Alice.

1998

Den del av företaget som hade hand om konsumentförsäljning såldes Persiennpågarna i Lund, numera kallat Rullux. Verksamheten koncentrerades på tillverkning mot återförsäljare runt om i Sverige, under namnet Växjö Markisfabrik.

2003

Efter många förfrågningar från privatpersoner och andra, återupptogs direktförsäljning i vårt närområde, som i huvudsak är en radie på ca 6 mil runt Växjö. Sedan 2013 drivs företaget av barnen till Börje och Alice Rundqvist. Jörgen Rundqvist är styrelseordförande och Lena Broström VD, som tillsammans med duktiga medarbetare för bolaget vidare mot nya mål.

2023

Vi flyttar vår verkstad till den vackra företagsbyn Gransholms Bruk strax utanför Växjö. Här får vi stora produktionslokaler och kan utveckla vår verksamhet ytterligare. Flytten ger oss också möjlighet på att utveckla och förbättra vår butik i Växjö där vi nu på ett mer inspirerande sätt kan visa upp produkter, vävar och tyger för våra kunder.