PRIVATPERSON

Hem / Företag

Effektiva sol- och klimatskydd för fastigheter

Unika helhetslösningar för både invändiga och utvändiga projekt åt företag, arkitekter & inredare, små och stora byggprojekt, bostadsrättsföreningar och fastighetsägare.

Att investera i in- och utvändiga solskydd på en fastighet förbättrar inomhusmiljön, ökar energieffektiviteten, säkerställer sekretess och integritet, förbättrar fastighetens utseende och reglerar ljusinsläppet för ökad komfort och välbefinnande för de som vistas där.

Vi har stor erfarenhet av att rådgivning, installation och montering av sol- och klimatskydd till alla storlekar på fastigheter och projekt. Från mindre kontorsbyggnader, till bostadsrättsföreningar, skolor och större fastighetskomplex.

Med våra skräddarsydda lösningar skapas en professionell och välkomnande atmosfär samtidigt som de förbättrar fastighetens funktionalitet och energieffektivitet.

Boka in oss på ett kostnadsfritt möte hos er så börjar vi där! 

Vill du kontakta oss direkt så hittar du kontaktuppgifter här

Växjö Markisfabrik levererar solskydd till företag, fastigheter, projekt, skolor, bostadsrätter och privatpersoner

Fönstermarkiser

Fönstermarkiser är en utmärkt solskyddslösning för både stora och små projekt. Ett klassiskt och hållbart val för restaurang & café, kontorslokaler, hotell m.m. Finns i mängder av modeller och färger. Automatisera markisen efter sol, vind, klockslag m.m för att låta den göra jobbet på egen hand.

Vertikalmarkiser

Vertikalmarkiser monteras vertikalt och är ett stilrent samt diskret val av solskydd för kontorsbyggnader, hotell m.m. Ger både solskydd och bra insynsskydd. Sköts oftast via automatisering så att markisen reagerar på t.ex. solljus och temperatur – dvs sköter sig själv!

Lamellgardiner för bostad eller kontor

Lamellgardiner

Lamellgardiner används ofta i kontorsbyggnader som antingen en fönstergardin eller som en invändig gardin på kontoret i t.ex. kontorsrum eller konferensrum för att kunna stänga för vid behov. Lamellerna finns i en mängd färger och modeller.

Rullgardiner på kontoret

Rullgardiner

Rullgardiner är en diskret och mycket effektiv solskyddslösning för t.ex. kontorslokaler och hotell. Den tar ingen plats och stänger effektivt ute solens strålar och minskar därmed bländning. Vi har mängder av modeller och tyger som anpassas helt efter din verksamhets behov. 

Gardinlängder

Vi erbjuder gardiner i mängder av tyger – av högsta kvalité! Allt från klassiskt skira till ljudabsorberande tyger. Passar utmärkt till alla sorters byggnader och verksamheter. Även gardiner går att sköta automatiskt via sensorer eller via en app/fjärrkontroll.

Sittplatser utomhus

Fristående markiser eller pergolas är en utmärkts solskyddslösning för uteplatser antingen i anslutning till byggnaden eller fritt placerade på området. Passar bra till uteserveringar, lekplatser eller offentliga platser där utvalda delar behöver ett effektivt solskydd.

Aluminiumpersienner eller träpersienner till företag och kontor

Persienner

Persienner är ett bra solskyddsval till företagslokaler, föreningar eller offentlig miljö. Reglerar ljusinsläppet, insyn och minskar värmen i rummet. Med sina flexibla lameller kan persienner enkelt justeras för att skapa den önskade ljusmiljön och samtidigt ge en elegant och stilren look.

Rullgardiner på kontoret

Automatisk styrning

Automatisering av invändiga och utvändiga solskydd är i vissa fall ett måste när det gäller företag eller offentliga miljöer. Vi har styrningar för små och stora projekt där du via sensorer ställer in automatik på solskyddet så att det anpassar sig efter t.ex. värme, solljus, vind, klockslag m.m.

Energibesparingar och gladare personal

Solskydd för fastigheter

Spara energi med upp till 20%

Genom att minska värmeöverföringen kan solskydd bidra till att minska behovet av luftkonditionering under varma dagar, vilket i sin tur leder till lägre energikostnader och minskad miljöpåverkan.

Nästan 40% av EU:s energikonsumtion kommer från byggnader. Rapporter visar att en effektiv solskyddsanläggning kan minska energibehovet i en ordinär kontorsbyggnad med upp till 20%. Genom att öka antalet installerade solskydd skulle vi kunna se betydande besparingar både under vinter- och sommarmånaderna.

För att förstå solskyddens roll för energibesparingar behöver man analysera en byggnads energibalans, vilket innebär att man inte bara tittar på energiförbrukningen utan också på energiförluster och energitillförsel. Kontakta oss för rådgivning kring energiberäkning.

Personalens trivsel på arbetsplatsen

Välmående personal

Genom att reglera ljusinsläppet och minska alltför varmt och dålig luft inomhus så spelar solskydd en avgörande roll för att förbättra arbetsmiljön för anställda eller för elever på en skola. Genom att skapa en behagligare inomhusmiljö kan solskydd minska distraherande bländning, vilket i sin tur kan öka produktiviteten och trivseln för de som vistas i byggnaden.

Att med hjälp av t.ex lamellgardiner eller gardiner reglera ljusinsläppet kan man minska bländning på skärmar och arbetsytor, vilket förbättrar synligheten och minskar belastningen på ögonen. 

Att skönt inomhusklimat kan bidra till att minska stress och trötthet, vilket leder till ett mer positivt arbetsklimat och ökad arbetsprestation.

Boka in oss på ett kostnadsfritt besök för att få ett skräddarsytt förslag och offert!

Rulla till toppen