Funktion och design bör gå hand i hand

Så här i slutet av november, har vi precis summerat en intensiv och rolig markissäsong. ”Den håller ju på året runt, men är såklart som mest intensiv under de varma och soliga månaderna”, säger Sebastian Norenfors, försäljningschef på Växjö Markisfabrik.

Men med kylan och mörkret på plats har både vi och våra kunder flyttat inomhus. Vintern bjuder på många fantastiska ögonblick, och inget kan mäta sig med känslan av en strålande solig och krispig dag. Den låga positionen av vintersolen kan ibland dock resultera i bländande strålar som tränger igenom fönstren, och på kvällarna kan också det fallande mörkret skapa en oönskad insyn. Dessutom är det många av oss som upplever att det drar från våra fönster, vilket i sin tur kan leda till ökande energikostnader.

Oavsett om det är ett praktiskt behov du vill lösa, t ex att skydda mot insyn, eller om det är själva inredningskänslan du vill ha, så är vår rekommendation att tänka på både design och funktion. ”Det är långt ifrån alla som tänker på funktionen i första hand när man köper dessa produkter”, konstaterar Sebastian. “De allra flesta har redan en bild i huvudet av hur det ska se ut och är därför noga i valet av utseende, material och stil.”

Därför är det en stor fördel att vi har vår egen verkstad och tillverkning. Här, strax utanför Växjö i Gransholms bruks företagspark, syr vi markisdukar, gardiner samt lamell- och rullgardiner enligt dina önskemål och behöver du hjälp med uppsättning så erbjuder vi självklart även det. När du beställer via oss så får du en måttanpassad kvalitetsprodukt och ett engagemang som massproducerade alternativ inte kan mäta sig med!

Gardiner

Kanske har du ett gäng med sparade bilder på Pinterest som visar hur du vill att det ska se ut hemma hos dig? Då är det oss du ska kontakta för att få precis den inredningskänslan och utseendet som du letar efter!

”Många av våra kunder efterfrågar en hotell- eller loungekänsla, gärna långa gardiner från tak till golv som gör att det känns högre i tak. En del vill ha en tunnare gardin som släpper igenom ljus och intryck, medan andra vill ha den tyngre och mer mörkläggande effekten”, berättar Sebastian. Oavsett dina preferenser löser vi hotellkänslan och syr i exakt de mått som passar ditt boende.

I vårt Showroom i Växjö kan du bläddra bland ett mycket stort urval av tyger. 

Förutom att du får gardiner utifrån dina stilpreferenser så kan det ge potentiella besparingar på dina energikostnader. Beroende på vilket tyg och modell du väljer så håller de värmen inne och kylan ute. ”Står du i valet och kvalet så brukar lägre energikostnader vara ett vinnande argument för många av våra kunder”, säger Sebastian.

Lamellgardiner är också ett populärt val. Med dem får du en flexibilitet när du vill reglera ljusinsläppet själv och särskilt där det finns större glaspartier. Även dessa tillverkar vi efter dina önskemål. När det gäller lamellgardiner finns det olika sorters modeller som du kan dra nerifrån och upp, ha endast på mitten av fönstret eller traditionellt uppifrån och ned.

Rullgardiner

Det första man tänker på när man hör ”rullgardiner” är nog att hålla ljuset ute från rummet. Men det finns så klart fler orsaker till varför man sätter upp en rullgardin.

Det sparar plats och kan vara det självklara alternativet när tak och väggar inte gör sig så bra med en gardin. Även rullgardiner stänger inne värmen och stänger ute kylan, med ett energieffektivt resultat.

Det är också stor skillnad på en rullgardin i sovrummet, där de flesta vill ha en mörkläggande effekt, jämfört med en tunnare rullgardin som är mycket populärt i hemmets alla andra rum. I köksfönstret är gardiner oftast inget val och en tunnare rullgardin ramar in rummet och du har friheten att bestämma över hur mycket insyn du vill ha.

Hejdå till en-storlek-passar-alla

Vår verkstad specialiserar sig på rullgardiner som tillverkas på begäran och erbjuder flexibilitet när det gäller design, storlek och funktionalitet för att möta dina specifika behov. Det finns möjligheter för varje behov och vi hjälper dig att sortera och välja rätt rullgardin.

Hej till åh-vad-jag-är-nöjd

Vår strävan efter kundnöjdhet innebär att vi arbetar tillsammans med dig för att säkerställa att du är nöjd med dina skräddarsydda val. Från design och funktion till installation. Och under många år efteråt!

Varmt välkommen att besöka vårt showroom där du kan se alla tyger och vi hjälper dig med alla frågor du kan tänkas ha. Målet är att hitta ett alternativ som kombinerar stil och funktion. Kontakta oss gärna om du har frågor.

Maila oss på info@vaxjomarkisfabrik.se eller ring oss på nummer 0470-253 50.